- Boyun tasmasını çıkarmayın.
- Aşılarını ve parazit kontrolü aksatmayın.
- Ödül bisküvilerini paylaşmadan önce sorun.
- Gözünüz hep köpeğinizin üzerinde olsun.
- En sevdiğiniz oyuncakları evde bırakın.
- Etrafı temiz bırakın.
- Ne zaman ayrılacağınızı bilin.
- Davranışsal sorunları olan veya hastalık belirtileri olan bir köpeği getirmeyin.
Neler yapın?
Köpeğinizin aşılarının ve parazit kontrolünü güncel tutun.
Köpeğinizin tasmasına iletişim bilgilerinizi içeren bir künye takın.
Köpek parkına girene kadar köpeğinizi kayışında tutun. Bu durum parka ilk girişinizi kontrol etmenizi sağlar. Örneğin içeride tanıdık olmayan bir köpek var ise ona doğru koşmasını engellemiş olursunuz. Fakat gruba katılmadan önce köpeğinizin kayışını çözün. Köpeklerin tasmalıyken iletişim kurmak için beden dilini kullanmaları daha zordur.
Parkınızda büyük ve küçük köpekler için bölümler varsa, onlara saygı gösterin. En nazik büyük köpek bile oyun sırasında yanlışlıkla daha küçük bir arkadaşını yaralayabilir. Ayrıca, kendini tehdit altında hisseden veya bunalmış daha küçük bir köpek kolayca tepki gösterebilir.
Köpeğinizin kakasını alın ve çöpe atın.
Ödül bisküvilerini diğer köpeklere vermeden önce sorun.
Birçok insan için ödül vermenin bir sevgi işareti olduğunu biliyoruz, ancak bir köpeğin sağlık sorunları olup olmadığını veya kısıtlı bir diyette olup olmadığını bilmek imkansızdır. Çoğu köpek, onlar için kötü olsa bile, her şeyi mutlu bir şekilde yutar, bu yüzden sahibine danışın.
Köpeğiniz hakkında gerçekçi olun.
Köpeğiniz hakkında kendinize karşı dürüst olmanız önemlidir. En tatlı evcil hayvan bile parkta bir tehdit olabilir, sizi dinlemeyebilir. Bu gezi için yeterince eğitimli ve sosyalleşmiş olup olmadıklarını anlamanın iyi bir yolu, kendinize şunu sormaktır, her zaman çağrıldıklarında gelirler mi? Bu sadece evde değil, aynı zamanda gürültülü ve dikkat dağıtıcı ortamlarda sizi dinlediği anlamına gelmelidir.
Neler yapmayın?
Dikkatinizi dağıtmayın.
Bu gerçekten altın kuraldır. Köpeğiniz sizin sorumluluğunuzdur, bu yüzden ona her zaman dikkat edin ve gözünüzü ayırmayın. Buraya köpeğiniz için geldiniz, mesajlara yetişmek, telefonda sohbet etmek veya diğer köpek sahipleri ile sosyalleşmek için değil😊 Çevrenizdeki herkese karşı nazik ve kibar olun. Ancak köpeğinizin dikkatinizin odak noktası olması gerektiğini unutmayın.
Aşırı heyecanlı bir köpek getirmeyin.
Bu sezgisel görünebilir, ancak parka gitmeden önce köpeğinizin biraz egzersiz yaptığından emin olun. Bütün gün kapalı kalan ve enerjisini yakmak için can atan bir hayvanın diğer köpekleri rahatsız etmesi daha olasıdır. Parka gelmeden uzun bir yürüyüş yapmak diğer köpeklerle tanıştıklarında rahatlamalarına yardımcı olacaktır.
Yavru köpeğinizi aşıları bitmeden götürmeyin.
Köpeğiniz en az 12 (tercihen 16) haftalık olana ve tüm aşıları olana kadar, diğer hayvanlarla temas edecekleri alanlardan uzak durmaları gerekir. Aşıları tamamlanmadan ve veterinerinize danışmadan parka getirmeyin.
Davranış sorunları olan bir köpeği parka getirmeyin.
Köpek parkları bir köpeği sosyalleştirmeye başlamanız veya davranışsal sorunları çözmelerine yardımcı olabileceğiniz bir yer değildir. Davranış sorunları olan köpeklerin, köpek parkına getirildiklerinde problemleriniz çözeceğini ve diğer köpeklerden doğru davranışlar öğreneceği sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Davranış sorunu olan köpeklerin odaklanmış, uzman davranışsal eğitime ihtiyacı vardır.
Ne zaman ayrılacağınızı bilin.
Köpeğinizi gözlemleyin, kendini rahatsız ve stress altında hissediyorsa veya tam tersi başka köpekleri rahatsız ediyor ve sizi dinlemiyorsa köpeğiniz ile parktan ayrılın. Köpek parkları, köpeğinizin için bir egzersiz yöntemi olabilir ama kesinlikle gidilmesi ve rutin olması gereken bir faaliyet değildir. Köpek parkları her köpek için uygun olmayabilir, köpeğinizi iyi tanıyın ve ne zaman durmanız gerektiğini unutmayın.